Hyvää sunnuntaita ja Isienpäivää!
 |
Tein iskälle korttia ja kuvasin perhealbumista vaihtoehtoisia kuvia,
tämä alempi päätyi korttiin mutta tykkään tosta ylemmästä myös joten pistin sen tähän.
Siin on kuiteskin myös rakas Heikki <3
Tuo iskän villapaita on ihana! Äiti, onkohan se jo kadonnut? |
Tilattiin netistä vähän kasveja, sieltä tuli meidän ihmetykseksi ihan näinkin valmiita (odotin siemeniä)!
Heinä on Pampas grass, pensasmaiset on Gojimarjaa ja sitten tuossa reunassa on pineberries, eli oudot mansikat :) Ehkä puhuin näistä jo, en oikein muista...noh mansikoista tulee tämän näkösiä jos saadaan ne kasvamaan:
Tässä nyt sit ne mun ite tekemät poffertjes, eka pannullinen vähä paloi,
mutta loppupään yksilöt oli oikein hyviä :)
- - - - - << - - - - - - - << - - - - - - R e s e p t i t - - - - - << - - - - - - - << - - - - - -
 |
Cafe Maxin entiset herkkuleivät, olivat poistaneet menusta niin tehtiin kotona :) Leivän päälle: Sikuria tai endiiviä (en suoraan sanottuna oikein tiedä mikä niiden ero on, joten en tiedä kumpaa käytin), omenaa ja brie-juustoa. Sitten uuniin kunnes vähän ruskistuu ja juusto sulaa. Lopuksi päälle aivopähkinöitä ja hunajaa&ripaus hyvää suolaa. Suurta Herkkua!
|
Avocado-kananmunasalaatti ja sillimokko a la Roosa
1 avocado
2 kananmunaa
1/2 sipuli
tai
1 pienehkö kevätsipuli
omenaa
sitruunaa
suolaa
pippuria
Kuutioi keitetyt munat, omenaa ja avocado. Lisää silputtu sipuli, muut mausteet ja muutama puristus sitruunaa (ettei avo tummu) ja sekoita. Taisin tarjota sen kanssa jotain creme fraice-yrtti-kastiketta.
Tästä salaatista innostuneena tein toisena päivänä lettujen kanssa sillimokkoa
Sikke Sumarin tapaan mutta lisäsin siihen avocadoa kun se sopi niin hyvin kananmunan kanssa yhteen:
Sillimokko
n. Puolikas purkki maustettua silliä
puolikas sipuli
1 avocado
2 kananmunaa
n. 1 tl dijon sinappia (tai maun mukaan)
n. puoli purkkia creme fraicea
ruohosipulia
pippuria
(sitruunaa)
tilliä
Kuutioi keitetyt munat ja avocado. Lisää silputtu sipuli ja tilli&ruohosipuli sekä pienehköiksi paloiksi saksittu silli. Sekoita kastike creme fraicesta, dijonsinapista & mausteista. Sekoita kastike salaattiin ja anna maustua jääkaapissa hetki.
vihreitä oliiveja tai kalamataoliiveja
(älä käytä mustia, ne on värjätty,yök!)
fetaa
punainen tai keltainen paprika
vihreää pestoa
leikkaa kaikki ainekset mahdollisimman pieniksi ja sekoita niistä peston kanssa mössö :) Helppoa!
Olisin yhtenä iltana tehnyt jauhelihapihvejä, mutta kaikki jauheliha oli kaupasta loppu. Päätimme hädän hetkellä kokeilla valmiiksi
puristettuja &maustettuja jauhispihvejä. Onneksi tein tämän höystön siihen oheen koska pihvi ei ollut kovin hyvää, hyvä mössö pelasti aterian!
Avocado-pinaattitoastit (4 toastia)
8 siivua paahtoleipää
1 avocado
tuoretta pinaattia
vuohenjuustoa
(käytin purkissa olevaa 'levitettä',
samaa saa suomesta, vähän kulmikas
purkki, Chavroux)
sulavaa juustoa, esim goudaa
vihreetä pestoa
tai
alkuperäisen ohjeen mukaisesti valmistettua
Green Goddes yrttipestoa, jota en jaksanut hieman krapulaisena tällä kerralla tehdä mutta jota aion joskus kokeilla kun kuulostaa niiiin hyvältä!
Voitele jokaisen leipäviipaleen toinen puoli pestolla.
Kasaa seuraavasti: sulavaa juustoa, avocadoa, nokareittain vuohenjuustoa, pinaattia ja taas kerros sulavaa juustoa, lopuksi toinen leipä päälle pestopuoli alaspäin. Paista pannulla voi-öljyssä tai ilman rasvaa molemmin puolin kunnes leipä on mukavan kullanruskeaa. Painele lastalla kasaan. Käytä päällä ainakin osan aikaa reunallista kattilankantta niin lämpö leviää tasaisemmin leivän sisällä ja juusto ehtii sulaa ennenkun leipä ehtii palaa.
 |
| Alkuperäisestä resptistä oleva kasauskuva, tuo pesto näyttää niin paljon paremmalta kun se kaupan valmis möhnä! |
Tuorejuustoletut kylmäsavulohella ja wasabikastikkeella
lettutaikina:
n. 2,5 dl vehnäjauhoja
1 1/4 tl leivinjauhetta
pikkasen suolaa
1 rkl ruohosipulia silputtuna
n. 50g tuorejuustoa
1 rkl pehmeetä voita
1 muna
n. 180 ml maitoa

Sekoita jauhot, suola ja ruohosipuli. Sekoita taikinakulhossa tuorejuusto ja pehmeä voi mahdollisimman tasiseksi mössöksi, lisää sitten kananmuna ja sekoita rakenne tasaiseksi, lopuksi maito. Sekoita jauhoseos nesteeseen kunnes isoimmat paakut on tasoittuneet, älä sekoita liikaa. Anna taikinan 'turvota' hetki. En tiedä onko tämä tarpeen mutta ite annoin sen olla n. 20 minsaa ja hyviä tuli. Sillä aikaa ehtii tehdä sillimokkoa!
Paista letut pannulla (n.1 rkl taikinaa yhteen lettuun) vähässä voissa, huom, kypsyy yllättävän äkkiä eli käännä heti kun reunat alkaa hyytyä. Tämä on miellyttävimmin käsiteltävä taikina mitä oon koskaan kohdannut, se vaan tottelee eikä läträä.
Tarjoile kylmäsavulohen, sillimokon ja wasabikastikkeen kanssa.
Wasabikastike: creme fraicea ja maun mukaan wasabitahnaa (tai piparjuurta) + tilkkanen limemehua.
 |
Valmiit letut ja vasemmalla näkyy vähän sillimokkoa.
Alkuperäinen resepti, jossa letuista on tehty enemmän coctailpala tyyppisiä,
paistoin omani isompina ja tarjosin lämpimänä. |
- - - - - << - - - - - - - << - - - - - - - - - - - << - - - - - - - << - - - - - -
Kuvia lauantain pyöräretkeltä
Askartelin lasipurkeista ja hedelmien ja sipulien verkkopusseista tuikkulyhtyjä, aika kivasti onnistui,
vähän sellanen kalastusverkkofiilis.
 |
| Minun uusi mustikan värinen laukku <3 |
 |
Vähän hattujuttujakin tehnyt,
kivasti löytynyt intoa! |
Satoi todella rankasti tässä yksi päivä, piti suojata kasveja katolla ja rännit tulvi.
 |
| ammuu |
 |
Hemasta saa 8€ pyörälaukun...huomaa että ne on suosittuja:
alex, minä ja joku muukin hankkinut saman mallin. |
Muikea Alex :)
Noh jaa, eiköhän tässä taas joksikin aikaa, palataan taas kun on lisää kuvia, ruokia ja juttuja!