perjantai 29. kesäkuuta 2012

Juhannus ja Kurren vierailu



 Juhannuskakku!

Ja oli muuten hyvää kakkua :) Seurana meillä oli Mika ja Helena ja saatiin silti vaan puolet syötyä kun tuosta tuli vähän isohko... Aattona otettiin koivunoksien tuoksussa juhannuskylpy (lähimpänä saunaa) ja juhannuspäivänä juhlittiin kakun ja oluen kera meillä ja Vondelparkissa. 





Vaahtokylpy tuoksui tervalta 


ihme keppimummo puistossa keräilemässä parvekekokkoon tarvikkeita...ja
alempana pöllimässä koivusta pari oksaa...





kokko ei oikein onnistunut, kärytti vaan paljon,
mutta saatiin pikkuhiillos aikaan :)

Unohdettiin ottaa lauantaina kuvia,
mutta tällaisen isänmaallisen juhannuspäähineen väsäsin
ja käytin  juhlissa (oli parempi kampaus sillon)

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
 








Kun sataa Alex tykkää mennä parvekkeen ovelle kattomaan sadetta, otin siitä piilokuvan kun se oli niin söpö siinä haaveillessa <3 Yhtenä aamuna kokeilin Pinterestin innoittamana aamupalalettuja, sama taikina kun aiemmissa letuissa, mutta niihin on paistettu sisään pekoniviipaleet, minusta näyttävät ihan pilviltä :)




Kurre tuli kyläilemään aiemmin tällä viikolla! Otettiin iisisti ja nautittiin kelistä :)
Ukot nautti sähkötupakasta Vondelparkissa, syötiin paikalliseen tyyliin pancakes ja poffertjes Leidsepleinin Pancake Cornerissa jossa ei oo muuta vikaa kun ehkä maailman tylyin tarjoilija...pitää ehkä ettiä parempi lettupaikka jatkossa :(







Olut oli vähä pahaa mutta hetki oli muuten hyvä :)

Huomenna tulee seuraavat vieraat eli Elsi ja Hannu! Ens viikolla luvassa reissaamista porukalla mm. Delftiin, Scheveningeniin ja Goudaan. Viikon päästä lähetään Bospoppiin etelämpään Hollantiin ja sitten olis vielä suunnitelmissa käydä Belgiassa, lots of action :D

Palataan niissä merkeissä!

sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Isänpäivä ja kaikkea hyvää avocadosta

Hyvää sunnuntaita ja Isienpäivää!



Tein iskälle korttia ja kuvasin perhealbumista vaihtoehtoisia kuvia,
tämä alempi päätyi korttiin mutta tykkään tosta ylemmästä myös joten pistin sen tähän.
Siin on kuiteskin myös rakas Heikki <3
Tuo iskän villapaita on ihana! Äiti, onkohan se jo kadonnut?





Tilattiin netistä vähän kasveja, sieltä tuli meidän ihmetykseksi ihan näinkin valmiita (odotin siemeniä)!
Heinä on Pampas grass, pensasmaiset on Gojimarjaa ja sitten tuossa reunassa on pineberries, eli oudot mansikat :) Ehkä puhuin näistä jo, en oikein muista...noh mansikoista tulee tämän näkösiä jos saadaan ne kasvamaan:

Pineberries; look like strawberries, but taste more like pineapples. The rare fruit was first found in South America, and is  growing in popularity across the globe



Tässä nyt sit ne mun ite tekemät poffertjes, eka pannullinen vähä paloi, 
mutta loppupään yksilöt oli oikein hyviä :)



- - - - - << - - - - - - - << - - - - - -  R e s e p t i t  - - - - - << - - - - - - - << - - - - - -

Cafe Maxin entiset herkkuleivät, olivat poistaneet menusta niin tehtiin kotona :) Leivän päälle: Sikuria tai endiiviä (en suoraan sanottuna oikein tiedä mikä niiden ero on, joten en tiedä kumpaa käytin), omenaa ja brie-juustoa. Sitten uuniin kunnes vähän ruskistuu ja juusto sulaa. Lopuksi päälle aivopähkinöitä ja hunajaa&ripaus hyvää suolaa. Suurta Herkkua!




 Avocado-kananmunasalaatti ja sillimokko a la Roosa

1      avocado
2      kananmunaa
1/2   sipuli
tai 
1     pienehkö kevätsipuli
omenaa
sitruunaa
suolaa
pippuria

Kuutioi keitetyt munat, omenaa ja avocado. Lisää silputtu sipuli, muut mausteet ja muutama puristus sitruunaa (ettei avo tummu) ja sekoita. Taisin tarjota sen kanssa jotain creme fraice-yrtti-kastiketta.

Tästä salaatista innostuneena tein toisena päivänä lettujen kanssa sillimokkoa Sikke Sumarin tapaan mutta lisäsin siihen avocadoa kun se sopi niin hyvin kananmunan kanssa yhteen:

Sillimokko


n. Puolikas purkki maustettua silliä
puolikas sipuli
1 avocado
2 kananmunaa
n. 1 tl dijon sinappia (tai maun mukaan)
n. puoli purkkia creme fraicea
ruohosipulia
pippuria
(sitruunaa)
tilliä

Kuutioi keitetyt munat ja avocado. Lisää silputtu sipuli ja tilli&ruohosipuli sekä pienehköiksi paloiksi saksittu silli. Sekoita kastike creme fraicesta, dijonsinapista & mausteista. Sekoita kastike salaattiin ja anna maustua jääkaapissa hetki.



Oliivi-feta-paprikahöystö


vihreitä oliiveja tai kalamataoliiveja 
(älä käytä mustia, ne on värjätty,yök!)
fetaa
punainen tai keltainen paprika
vihreää pestoa

leikkaa kaikki ainekset mahdollisimman pieniksi ja sekoita niistä peston kanssa mössö :) Helppoa!

Olisin yhtenä iltana tehnyt jauhelihapihvejä, mutta kaikki jauheliha oli kaupasta loppu. Päätimme hädän hetkellä kokeilla valmiiksi
puristettuja &maustettuja jauhispihvejä. Onneksi tein tämän höystön siihen oheen koska pihvi ei ollut kovin hyvää, hyvä mössö pelasti aterian!




Avocado-pinaattitoastit  (4 toastia)


8 siivua paahtoleipää
1 avocado
tuoretta pinaattia
vuohenjuustoa    
(käytin purkissa olevaa 'levitettä',  
 samaa   saa suomesta, vähän kulmikas 
 purkki, Chavroux)
sulavaa juustoa, esim goudaa
vihreetä pestoa
tai 
alkuperäisen ohjeen mukaisesti valmistettua 
Green Goddes yrttipestoa, jota en jaksanut hieman krapulaisena tällä kerralla tehdä mutta jota aion joskus kokeilla kun kuulostaa niiiin hyvältä!

Voitele jokaisen leipäviipaleen toinen puoli pestolla.
Kasaa seuraavasti: sulavaa juustoa, avocadoa, nokareittain vuohenjuustoa, pinaattia ja taas kerros sulavaa juustoa, lopuksi toinen leipä päälle pestopuoli alaspäin. Paista pannulla voi-öljyssä tai ilman rasvaa molemmin puolin kunnes leipä on mukavan kullanruskeaa. Painele lastalla kasaan. Käytä päällä ainakin osan aikaa reunallista kattilankantta niin lämpö leviää tasaisemmin leivän sisällä ja juusto ehtii sulaa ennenkun leipä ehtii palaa.

Green Goddess Grilled Cheese Sandwich
Alkuperäisestä resptistä oleva kasauskuva, tuo pesto näyttää niin paljon paremmalta kun se kaupan valmis möhnä!


Tuorejuustoletut kylmäsavulohella ja wasabikastikkeella

lettutaikina:

n. 2,5 dl   vehnäjauhoja
1 1/4 tl     leivinjauhetta
pikkasen  suolaa
1 rkl         ruohosipulia silputtuna
n. 50g      tuorejuustoa
1 rkl         pehmeetä voita
1 muna
n. 180 ml maitoa

Sekoita jauhot, suola ja ruohosipuli. Sekoita taikinakulhossa tuorejuusto ja pehmeä voi mahdollisimman tasiseksi mössöksi, lisää sitten kananmuna ja sekoita rakenne tasaiseksi, lopuksi maito. Sekoita jauhoseos nesteeseen kunnes isoimmat paakut on tasoittuneet, älä sekoita liikaa. Anna taikinan 'turvota' hetki. En tiedä onko tämä tarpeen mutta ite annoin sen olla n. 20 minsaa ja hyviä tuli. Sillä aikaa ehtii tehdä sillimokkoa!

Paista letut pannulla (n.1 rkl taikinaa yhteen lettuun) vähässä voissa, huom, kypsyy yllättävän äkkiä eli käännä heti kun reunat alkaa hyytyä. Tämä on miellyttävimmin käsiteltävä taikina mitä oon koskaan kohdannut, se vaan tottelee eikä läträä.

Tarjoile kylmäsavulohen, sillimokon ja wasabikastikkeen kanssa.
Wasabikastike: creme fraicea ja maun mukaan wasabitahnaa (tai piparjuurta) + tilkkanen limemehua.


Valmiit letut ja vasemmalla näkyy vähän sillimokkoa.
Alkuperäinen resepti, jossa letuista on tehty enemmän coctailpala tyyppisiä,
paistoin omani isompina ja tarjosin lämpimänä.

- - - - - << - - - - - - - << - - - - - - - - - - - << - - - - - - - << - - - - - -







Kuvia lauantain pyöräretkeltä 







Askartelin lasipurkeista ja hedelmien ja sipulien verkkopusseista tuikkulyhtyjä, aika kivasti onnistui, 
vähän sellanen kalastusverkkofiilis.









Minun uusi mustikan värinen laukku <3




Vähän hattujuttujakin tehnyt,
kivasti löytynyt intoa!





Satoi todella rankasti tässä yksi päivä, piti suojata kasveja katolla ja rännit tulvi.



ammuu


Hemasta saa 8€ pyörälaukun...huomaa että ne on suosittuja:
alex, minä ja joku muukin hankkinut saman mallin.


Muikea Alex :) 
Noh jaa, eiköhän tässä taas joksikin aikaa, palataan taas kun on lisää kuvia, ruokia ja juttuja!