sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Hellettä, punaisen paljasta pintaa ja skidejä!

Haa, biitsillä oltu! Kuten kuvista näkee :D
Alex oli vakuuttunut ettei enää voi palaa kun iho on jo tottunu aurinkoon...toisin kävi.
Minäkin ihan pikkasen kaulasta paloin...mutta en oo ihan noin rapu!
Olemme muuten nyt virallisesti amsterdamilaisia ja meillä on bsn-numerot (vähän niinku hetu).
Täällä vietetään Helluntaita sunnuntaina ja maanataina, eli pankkitilin avaaminen venyy nyt tiistaille, mutta sitten heilahtaa asiat taas eteenpäin!
Alex tekee aika paljon töitä, minä olen usein parvekkeella huoltamassa/ ihailemassa kasveja tai keittiössä kokkaamassa. Toistaiseksi se on mukavaa, en vielä oo kyllästynyt. 

Biitsillä...
Biitsin jälkeen!

rannalta sai ranuja majoneesilla, ja bissee!


Käytiin myös kattomassa minkälaista Vondelparkissa
on näin lämpimällä kelillä, oli muutkin ajatellu tulla,
ihan festarifiilis.



Äitiltä tuli paketti jossa oli sauvasekotin, jee :)
On ollut kuumaa täällä sisälläkin...








kuumalla maistuu jääkahvi <3

Kasvit runsastuu <3
Kattoterassilla kukinta aika hyvällä mallilla


Intouduin väsäämään vähän
tilkkutyynynpäällistä...on vielä kesken...





Ruokaosuus:



Pekoni-avocado-pastasalaatti

n. 4-6 syöjälle


n. 250g     simpukkapastaa
2               tomaattia
2               avocadoa
1/2            punasipulia (tai 1 pieni)
n. 150g     peconia
fetajuustoa
romainesalaattia
siemeniä & pähkinöitä
punaviinietikkaa / balsamicoa
oliiviöljyä
basilicaa
                                                                                                        pippuria & suolaa

Paista pekoni, keitä pasta ja jäähdytä ne. sekoita pekonipannulla pasta, pekoni ja fetajuusto, mausta lorauksella punaviiniviinietikkaa tai balsamicoa. Käytin oliiviöljyssä lilluvia valmiita maustettuja fetakuutioita ja heitin samalla vähän sitä makuöljyä niistä juustoista pastan ja pekonin sekaan. Mausta pippurilla ja suolalla. Sekoita pilkotut vihannekset pasta-pekoni-juusto-settiin niin että nesteet sekoittuu hyvin, anna maustua hetki jääkaapissa ja nauti. Oheen sopii paahdettua leipää ja uunivalkosipulipuolikkaat.


       ---------------- >>   --------------------- >>  --  << --------------------------  << ------------------


Täytetyt kesäkurpitsat ja 'tater tots'                 eli pottu-kukkakaali skidit

2-4 syöjälle, riippuen nälästä

2 isohkoa   kesäkurpitsaa (ei kovin käyriä)
1 pieni        sipuli
n.200g       jauhelihaa
1                tomaatti
1/2             punainen paprika
sinihomejuustoa
grano padanoa/parmesania
pippuria
suolaa
currya
dijonsinappia
basilicaa
smetanaa tai creme fraicea








Halkaise kesäkurpitsat ja kaiva niistä sisukset. Greippiveitsi oli kätevä tässä hommassa, halusin mahdollisimman ohutreunaisen 'veneen' että täytettä mahtuisi paljon ja tuolla veitsellä sai hienosti höylättyä
muotoa :)

Paista jauheliha silputun sipulin kanssa ja mausta pippurilla,
n. teelusikallisella dijonsinappia, currylla ja tarvittaessa suolalla.
Pilko yhden kesäkurpitsan kaavittu sisusosa pieniksi paloiksi ja
sekoita se jauhelihan ja muiden pilkottujen vihannesten kanssa.
Toisen sisukset jää yli ja voit keksiä niille jotain muuta käyttöä.
Lisää sekoitukseen vielä n. 1 rkl smetanaa tai creme fraicea
ja silputtua basilicaa.

Täytä veneet seuraavasti:
Ensin pohjalle vähän muruina homejuustoa, sitten päälle täytemössöä, niin paljon kun saat järkevästi mahtumaan. Päälle vielä vähän homejuustoa ja lopuksi raastettua parmesania/ grano padanoa.

Paista uunissa 200 astetta n. 20min ja lopuksi grillivastuksen kanssa vielä hetki että pintä vähän ruskistuu.
Tarjoile peruna-kukkakaali skidien ja smetanan kanssa.

Kasvisversiossa käyttäisin jauhenlihan tilalla ehkä soijarouhetta tai aurinkokuivattua tomaattia.
Reseptilähde

          ---------------- >>   --------------------- >>  --  << --------------------------  << ----------------


Tätä reseptiä muutin jonkun verran. Ajatus pelkästä kukkakaalimössöstä ei houkutellut ja lisäsin perunaa ja maun vuoksi myös rosmariinia. 4 valkuaista kuulosti paljolta, laitoin itse vain 2 ja se oli minusta riittävä. Jos haluat oikein höttöset skidit niin laita enemmän. Hyvää tuli!

                                                                             'Tater tots' eli Peruna-kukkakaali skidit

1 keskikokoinen     kukkakaali
3-4 keskikokoista  rosamundaperunaa
                             (tai muu jauhoinen lajike)
n. 1/2 purkkia        smetanaa
loraus                    maitoa
2 rkl                      voita
1/2-1 dl                 raastettua vahvaa juustoa, esim.
                             gouda tai cheddar
2-4                        valkuaista
suolaa
pippuria
rosmariinia

Keitä kuutioidut perunat kattilassa runsaassa vedessä. Lisää kukkakaalit n. 5 minuuttia ennen kun luulet perunoiden tulevan kypsäksi. Valuta vesi ja mössää perunoita ja kukkakaaleja rakeiseksi mössöksi, eli pieniä sattumia saa jäädä.
Sekoita lämpimään mössöön voi, smetana ja loraus maitoa (tai kermaa smetanan&maidon sijasta, mulla ei ollut). Maitoa ei saa olla liikaa ettei mössöstä tule liian löysää. Lisää raastettu juusto ja pieneksi silputtu rosmariini. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele hellästi peruna-kukkismössön joukkoon. Valele leivinpaperia hieman oliiviöljyllä ja annostele n. ruokalusikan kokoisia nököjä pellille. Olisi pitänyt pursottimella laittaa, ei ollut sellasta enkä olisi varmaan jaksanutkaan. Joten muotoilin nököjen pintaa vähän coctailtikulla niin sain pieniä huippuja jotka ruskettui uunissa kauniisti.
Paista n. 225 asteessa grillivastuksella kunnes pinta alkaa saada väriä.

Mietoja mutta maukkaita, sopii varmasti monenlaisen ruuan lisukkeeksi.



Jälkiruuaksi italialaista jäätelöä, mansikoita ja murustettua kaakaomarenkia!



Aloin palauttamaan muistiin videon editointiohjelman toimintaa ja tein muistinvirkistysharjoitukseksi tällaisen videotervehdyksen aksun veljenpojalle Kullervolle. Siinä seikkailee Kukulle jo ennestään tutut hahmot Pupu ja Peppei (pupu on vanha kaveri, peppei vähän uudempi tuttavuus).



Hyvää Helluntaita Suomen väki ja muistakaa hommata se heila ;)

5 kommenttia:

  1. voi ihana Roosa! kiva fiilistellä teidän oloa blogin kautta! onko tuo ensimmäinen salaatti se, mitä teit kun oltiin teille viimeksi?

    saara-serkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on se vähän niinku sitä, lisäsin vähän asioita mutta suurin piirtein, hyvää tuli tästäkin :)Löysin sellastavähän parmankinkkumaista vähärasvaista pekonia, se paistui ihanasti eikä tehny tuosta liian raskasta ruokaa, just hyvää hellekelille!

      Poista
  2. Minä täällä heilan kanssa helluntaina olen terassia maalaillut...mukavia parvekepuutarhahetkiä sinne. Tuliko Bepanthen mukaan...Irene
    ps.Niin kerosiini on paras aurinkoöljy on testattu ei pala mutta muuttuu mustax..Ter.Jussi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullu bepanthen matkaan, sitä saa kyllä täältäkin :)
      Alex on saanut after sun lotionia, mutta kyllä se kuumotus helpotti parin päivän jälkeen ja nyt on jo aika normaalin näkönen...sen verran kun se nyt voi olla ;D

      Poista
  3. Heippa!
    Ihanat reseptit, ja herkku on blogikin! Nauttikaa auringosta, täällä sataa.
    Veera

    VastaaPoista